DelegaÅ£ia Permanentă a Partidului NaÅ£ional Liberal, cel mai înalt for decizional al PNL, a validat luni, 24.03.2008, cu unanimitate de voturi, candidatura lui Cristi Romanescu la funcÅ£ia de primar al Municipiului Buzău.  mai multe detalii

 
powered_by.png, 1 kB
Index arrow Stiri pe scurt
Stiri pe scurt
Comunicat ajutoare Micro 14

Demersul candidaţilor liberali Cristi Romanescu şi Ioan Mateeşescu a avut succes

Guvernul a aprobat acordarea ajutoarelor financiare
pentru buzoienii afectaţi de explozia din Micro XIV

16.04.2008 
 

      Miercuri, 16.04.2008, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei ÅŸi Egalităţii de Åžanse, Guvernul condus de Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a aprobat alocarea a 443 de milioane de lei vechi pentru acordarea de ajutoare de urgenţă pentru cele douăzeci de persoane din municipiul Buzău afectate de explozia produsă la blocul 12A, din cartierul Micro XIV, în data de 9.04.2008. 

       Astfel, demersul candidaÅ£ilor liberali Cristi Romanescu ÅŸi Ioan Caton MateeÅŸescu a fost încununat cu succes, în beneficiul buzoienilor. Reamintim că, imediat după producerea exploziei din data de 9.04.2008, liberalii Cristi Romanescu ÅŸi Ioan Caton MateeÅŸescu au solicitat domnilor Cristi Bîgiu ÅŸi George Scutaru, reprezentanÅ£ii PNL Buzău în Ministerul Internelor ÅŸi Reformei Administrative ÅŸi în Parlament să facă toate demersurile necesare pentru acordarea unui ajutor guvernamental familiilor afectate de explozie. De asemenea, vineri, 11.04.2008, ministrul Muncii, domnul Paul Păcuraru a fost la faÅ£a locului pentru a face o evaluare personală a pagubelor materiale produse ÅŸi a situaÅ£iei buzoienilor afectaÅ£i.

      În urma aprobării de către Guvernul Tăriceanu a ajutoarelor de urgenţă pentru cei 20 de buzoieni, banii vor ajunge la persoanele afectate în cel mai scurt timp, prin intermediul DirecÅ£iei JudeÅ£ene de Muncă ÅŸi ProtecÅ£ie Socială, după publicarea OrdonanÅ£ei de Urgenţă a Guvernului în Monitorul Oficial.

      Candidatul liberal la Primăria Buzău, Cristi Romanescu, s-a declarat foarte mulÅ£umit de modul în care autorităţile ÅŸi colegii liberali din conducerea centrală au dat curs demersului său de ajutorare de urgenţă a buzoienilor afectaÅ£i de explozia din cartierul Micro XIV. De asemenea, sprijinul guvernamental a fost salutat de candidatul liberal la funcÅ£ia de preÅŸedinte al Consiliului JudeÅ£ean Buzău, Ioan Caton MateeÅŸescu: „Era mare nevoie ca Guvernul să acorde de urgenţă sprijinul pentru buzoienii afectaÅ£i de explozie ÅŸi iată că, nici de această dată, ajutorul guvernamental nu s-a lăsat aÅŸteptat”.

      PreÅŸedintele OrganizaÅ£iei JudeÅ£ene a PNL, Cristi Bîgiu, consideră că s-a demonstrat încă odată că guvernul liberal a reacÅ£ionat cu mare promtitudine la necesităţile pe care le au buzoienii, aÅŸa cum a făcut-o ori de câte ori a fost cazul. Deputatul liberal de Buzău, George Scutaru, a declarat: „Mă bucură foarte mult rapiditatea cu care s-a concretizat iniÅ£iativa domnului Romanescu ÅŸi consider că demersul său este o recomandare în plus pentru dânsul, ca viitor primar al muncipiului Buzău”.

 
Declaraţie de presă

Declaraţie de presă

 „Am cerut sprijinul Guvernului pentru familiile afectate de explozie” 

         Regret incidentul produs miercuri noaptea în blocul din cartierul buzoian Micro 14, incident care, deÅŸi putea avea urmări tragice, din fericire nu s-a soldat cu victime umane.

          Imediat cum am aflat de producerea deflagraÅ£iei, am luat legătura cu domnii Cristi Bîgiu ÅŸi George Scutaru, reprezentanÅ£ii PNL Buzău în Ministerul Internelor ÅŸi Reformei Administrative ÅŸi Parlament, pe care i-am rugat să facă toate demersurile necesare pentru acordarea unui ajutor guvernamental familiilor afectate de explozie. Am primit asigurări că MIRA ÅŸi Ministerul Muncii, Familiei ÅŸi Egalităţii de Åžanse se vor implica pentru a supune aprobării Guvernului României un proiect de act normativ care să prevadă acordarea unor ajutoare materiale locatarilor blocului din cartierul Micro 14 care au avut de suferit de pe urma deflagraÅ£iei de miercuri noaptea.

          Personal, voi face tot ce îmi stă în putere să-i ajut pe buzoienii din Micro 14 să treacă mai uÅŸor peste tragedia care i-a lovit.

          Este regretabil că în România anului 2008 se pot petrece astfel de incidente. Dacă Buzăul ar fi avut o reÅ£ea de gaze care să acopere tot municipiul ÅŸi dacă autorităţile locale s-ar fi preocupat în mod real de acest aspect, sunt convins că nu s-ar fi ajuns la situaÅ£ia dramatică înregistrată miercuri noaptea.

  

Cristi Romanescu,

Candidatul PNL la Primăria Buzău

 
Plimbare pe b-dul Unirii Sud

 Plimbare pe b-dul Unirii Sud
Plimbare pe b-dul Unirii Sud


Marti dupa-amiaza, pe 1 aprilie, am iesit la o plimbare pe b-dul Unirii Sud, impreuna cu colegii mei din PNL si cei din organizatia de tineret, pentru a intra in contact direct cu cetatenii Buzaului. Am impartit fluturasi pe care este trecut numarul special infiintat (0800800760) la care cetatenii Buzaului imi pot semnala problemele cu care se confrunta. Am discutat cu mai multi concetateni pe strada despre schimbarea care trebuie facuta la Primarie.

 
© 2024 www.romanescuprimar.ro