DelegaÅ£ia Permanentă a Partidului NaÅ£ional Liberal, cel mai înalt for decizional al PNL, a validat luni, 24.03.2008, cu unanimitate de voturi, candidatura lui Cristi Romanescu la funcÅ£ia de primar al Municipiului Buzău.  mai multe detalii

 
powered_by.png, 1 kB
Index arrow Stiri
Stiri
Lansarea candidaţilor PNL la alegerile locale din 1 iunie 2008

Discursul rostit la lansarea candidaÅ£ilor PNL la alegerile locale din 1 iunie 2008. 

 

Domnule prim-ministru,
Doamnelor ÅŸi domnilor,
Dragi buzoieni,


     Vă mulÅ£umesc că sunteÅ£i astăzi aici, alături de mine. Suntem împreună, astăzi, pentru că avem o ÅŸansă. Suntem cu toÅ£ii aici pentru că acum avem ocazia să facem din municipiul Buzău un loc mai curat, mai sigur, mai bun pentru noi ÅŸi pentru copiii noÅŸtri. 
     Am fost onorat să accept propunerea de a candida la Primărie, din partea Partidului NaÅ£ional Liberal. Am făcut-o pentru că împărtăşesc aceleaÅŸi valori liberale pe care le promovează PNL, pentru că am aceleaÅŸi nemulÅ£umiri faţă de felul în care este condus Buzăul în ultimii 12 ani, ca ÅŸi majoritatea dintre dumneavoastră ÅŸi pentru că am convingerea că, împreună, putem schimba destinele oraÅŸului nostru.  

Dragi prieteni, 

     După cum ÅŸtiÅ£i, mi-am dedicat întreaga viaţă performanÅ£ei. Mai întâi în sport, unde am urcat, treaptă cu treaptă, până în vârful ierarhiei. Apoi, în afaceri, domeniu în care am făcut pionierat în municipiul nostru. Am deschis prima piaţă la standarde europene, primul magazin, primul depozit de medicamente. Am construit ÅŸi am oferit locuri de muncă ÅŸi, mai ales, o ÅŸansă către dezvoltare oraÅŸului.

Dragi buzoieni,  
 

     Astăzi arunc mingea în joc. Cunosc foarte bine regulile perfomanÅ£ei ÅŸi vreau ca toată lumea să ÅŸtie că am o mentalitate de învingător. În sport există întotdeauna arbitrul care penalizează loviturile neregulamentare. În alegeri, arbitrul este electoratul. Iar buzoienii ÅŸtiu că nu mai au de ce să creadă în aceiaÅŸi „jucători” care au minÅ£it. Pe cei care nu ÅŸi-au respectat promisiunile făcute ÅŸi care au demonstrat, în anii în care s-au aflat la conducerea admnistrativă a acestui oraÅŸ, că nu-i interesează cetăţenii ÅŸi problemele lor. 

     Buzăul are ÅŸanse uriaÅŸe de dezvoltare pe care le ignoră pentru că stă întors cu faÅ£a către trecut. OraÅŸul nostru a ramas încremenit în trecut ÅŸi cei care-l conduc nu-l lasă să respire, să crească. Buzăul poate să devină un loc din care copiii noÅŸtrii să nu-ÅŸi dorească să plece pentru a-ÅŸi construi un viitor mai bun în altă parte. Buzăul poate să se dezvolte ÅŸi să se modernizeze.

     Toată lumea a înÅ£eles că toÅ£i cei care ne-au înÅŸelat aÅŸteptările trebuie să plece de la primărie pentru că altfel lucrurile nu se vor mai schimba în oraÅŸul nostru. Oamenii au înÅ£eles că trecutul trebuie să rămână în trecut, iar viitorului îi trebuie acordată o ÅŸansă.

     Să folosim aceste alegeri locale pentru a schimba lucrurile în bine în oraÅŸul nostru. Să ne mobilizăm ca să rezolvăm după 12 ani de nepăsare problema drumurilor neasfaltate, a locurilor de parcare, a câinilor comunitari, a locuinÅ£elor pentru tineri, a lipsei spaÅ£iilor de joacă pentru copiii noÅŸtri. Putem pune capăt acestor situaÅ£ii care ne îngreunează viaÅ£a! Putem construi! Putem face ordine o dată pentru totdeauna! Nu trebuie să ratăm această ÅŸansă.

Buzoieni, dragi prieteni, 

     Vin din mijlocul dumneavoastră ÅŸi vă cer acum sprijinul. DemocraÅ£ia există doar acolo unde cetăţenii participă. Dacă nu facem nimic pentru oraÅŸul nostru, nimeni nu o va face. 1 iunie 2008 este ziua în care înlocuim ignoranÅ£a cu dăruirea, înlocuim nepăsarea cu munca, înlocuim dispreÅ£ul cu interesul pentru oameni. Înlocuim Buzăul prăfuit cu Buzăul european.

     HaideÅ£i să arătăm că avem puterea să schimbăm destinele oraÅŸului nostru! HaideÅ£i împreună să Promovăm Buzăul, să Promovăm România! 

     HaideÅ£i să preluăm iniÅ£iativa ÅŸi la 1 iunie, în ziua votului, să mergem cu toÅ£ii la urne ÅŸi să oferim Buzăului ce i-a lipsit în ultimii ani: demnitate, dezvoltare, un viitor european!

Vă mulţumesc!

 
Ministrul Paul Păcuraru a venit la Buzău

Ministrul Paul Păcuraru a venit la Buzău




In data de 11 aprilie 2008, ministrul Muncii, Familiei ÅŸi Egalităţii Åžanselor, dl Paul Păcuraru, a sosit la Buzău pentru a vedea consecinÅ£ele exploziei din blocul de garsoniere. Am fost acolo, împreună cu domnul ministrul, cu preÅŸedintele PNL Buzău, Cristi Bîgiu, cu domnul prefect Gabriel Balaban, cu deputatul liberal de Buzău George Scutaru, cu vicepreÅŸedintele PNL, candidat la PreÅŸedinÅ£ia Consiliului JudeÅ£ean, Ioan Caton MateeÅŸescu, ÅŸi cu alte oficialităţi locale. Ministrul Păcuraru a dat asigurări că la următoarea ÅŸedinţă de guvern vor fi luate măsuri urgente pentru ajutorarea victimelor exploziei.
După vizita la bloc am participat la o conferinţă de presă, la sediul PNL, la care am punctat din nou faptul că mă voi asigura ca Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Muncii şi Familiei
se vor implica pentru a supune aprobării Guvernului României un proiect de act normativ care să prevadă acordarea unor ajutoare materiale locatarilor blocului din cartierul Micro 14 care au avut de suferit de pe urma deflagraÅ£iei de miercuri noaptea.

 
Dezastrul din Micro 14

Dezastrul din Micro 14


Miercuri noapte a avut loc un tragic accident într-un bloc de garsoniere din cartierul Micro 14. De cum am aflat de accident am luat legătura cu colegii mei din PNL pentru a interveni în sprijinul victimelor. Nu am dorit să ies în evidenţă, să merg imediat la locul dezastrului, pentru a nu da loc interpretărilor. Am preferat să acÅ£ionez cu discreÅ£ie, împreună cu colegii din PNL, prin acordarea de ajutoare. De asemenea, am dat publicităţii ÅŸi un comunicat de presă.

"Regret incidentul produs miercuri noaptea în blocul din cartierul buzoian Micro 14, incident care, deÅŸi putea avea urmări tragice, din fericire nu s-a soldat cu victime umane. Imediat cum am aflat de producerea deflagraÅ£iei, am luat legătura cu domnii Cristi Bîgiu ÅŸi George Scutaru, reprezentanÅ£ii PNL Buzău în Ministerul Internelor ÅŸi Reformei Administrative ÅŸi Parlament, pe care i-am rugat să facă toate demersurile necesare pentru acordarea unui ajutor guvernamental familiilor afectate de explozie. Am primit asigurări că MIRA ÅŸi Ministerul Muncii, Familiei ÅŸi Egalităţii de Åžanse se vor implica pentru a supune aprobării Guvernului României un proiect de act normativ care să prevadă acordarea unor ajutoare materiale locatarilor blocului din cartierul Micro 14 care au avut de suferit de pe urma deflagraÅ£iei de miercuri noaptea. Personal, voi face tot ce îmi stă în putere să-i ajut pe buzoienii din Micro 14 să treacă mai uÅŸor peste tragedia care i-a lovit. Este regretabil că în România anului 2008 se pot petrece astfel de incidente. Dacă Buzăul ar fi avut o reÅ£ea de gaze care să acopere tot municipiul ÅŸi dacă autorităţile locale s-ar fi preocupat în mod real de acest aspect, sunt convins că nu s-ar fi ajuns la situaÅ£ia dramatică înregistrată miercuri noaptea."

 
Printre locuitorii din cartierul Dorobanţi

Printre locuitorii din cartierul Dorobanţi





După amiaza zilei de miercuri mi-am dedicat-o întâlnirii cu locuitorii din cel mai mare cartier al Buzăului, DorobanÅ£i. Am mers prin piaţă, am avut discuÅ£ii cu oamenii ÅŸi am ascultat problemele lor.
Le-am spus că ÅŸtiu că toată lumea se plânge de drumurile proaste, de câinii vagabonzi, de calitatea proastă a apei, de mizerie, de starea proastă a blocurilor. MulÅ£i mi-au dat dreptate că, acum, pe ultima sută de metri înaintea alegerilor, Primaria a inceput să facă lucruri pe care nu le-a făcut de 4, 8 sau 12 ani, cum ar fi asfaltările de mântuială.
Le-am mai spus oamenilor că nu vreau să promit că voi face minuni în mandatul meu de primar, dar vreau să îi asigur ca voi face tot ce trebuie sa faca un bun gospodar - voi asfalta corespunzător străzile ÅŸi trotuarele, voi amenaja piaÅ£a după standarde de calitate moderne, aÅŸa cum am facut ÅŸi piaÅ£a B90, voi face din Parcul Marghiloman o oază de lumină ÅŸi voi amenaja strada care duce spre biserica Sf Toma.

 
Vizită la Bebarom

Vizită la Bebarom

 

 

 


Miercuri dimineaţă am mers la fabrica de confecÅ£ii Bebarom, împreună cu colegii din PNL, pentru a afla concret, problemele cu care se confruntă muncitoarele ÅŸi muncitorii din industria textilă. Am avut ocazia să aflu că nemulÅ£umirile sunt numeroase - de la locuinÅ£e pentru tineri, locuri de joacă pentru copii, reparearea drumurilor, până la calitatea apei potabile ÅŸi lipsa canalizării. Am lămurit-o ÅŸi pe o doamnă care mă întreba "de ce scot copiii de la ÅŸcoală" pentru a mă însoÅ£i în deplasările prin oraÅŸ. I-am spus doamnei că toÅ£i tinerii care mă însoÅ£esc desfăşoară această activitate de informare a locuitorilor Buzăului în timpul lor liber. În rest, am fost primit cu multă căldură, ÅŸi am demonstrat chiar că nu mă feresc să desfăşor activităţi caasnice, cum ar fi călcatul unei cămăşi. Am reÅ£inut ÅŸi problemele spuse de muncitorii de la Bebarom ÅŸi le-am promis că voi reveni printre ei ori de câte ori este nevoie de mine.

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 6 - 10 din 18
© 2024 www.romanescuprimar.ro