DelegaÅ£ia Permanentă a Partidului NaÅ£ional Liberal, cel mai înalt for decizional al PNL, a validat luni, 24.03.2008, cu unanimitate de voturi, candidatura lui Cristi Romanescu la funcÅ£ia de primar al Municipiului Buzău.  mai multe detalii

 
powered_by.png, 1 kB
Index arrow Stiri
Stiri
3 Mai, Ziua Mondială a Libertăţii Presei

3 Mai, Ziua Mondială a Libertăţii Presei


       Libertatea de expresie, câÅŸtigată cu sânge în decembrie 1989, este unul dintre principiile pentru care Partidul NaÅ£ional Liberal a luptat cu consecvenţă de-a lungul timpului. Ca liberal, cred cu tărie în necesitatea ca mijloacele de informare în masă să nu fie îngrădite, astfel încât ele să îÅŸi poată îndeplini rolul de „câine de pază al democraÅ£iei”. 
       În nenumărate ţări, jurnaliÅŸtii sunt privaÅ£i de libertate, molestaÅ£i ÅŸi chiar uciÅŸi doar pentru că au ales să spună adevărul. PublicaÅ£iile în cadrul cărora activează sunt cenzurate, amendate, suspendate sau chiar desfiinÅ£ate doar pentru că au îndrăznit să aibă opinii în contradictoriu cu cele ale puterii politice.
Ziua Libertăţii Presei există pentru a recunoaşte sacrificiile făcute pentru libertatea presei şi pentru a demonstra guvernelor unor astfel de ţări că libertatea de exprimare este un drept de necontestat.
Mesajul zilei de 3 Mai este acela că jurnaliÅŸtilor din întreaga lume trebuie să le fie garantat dreptul de a informa opinia publică în mod deschis ÅŸi fără teamă.
Ca liberal, vreau să vă asigur că partidul din care fac parte va face tot ce îi stă în putinţă pentru ca presa să nu mai fie supusă controlului politic, aÅŸa cum s-a întâmplat, din păcate, în România, până în 2004.


Cristi Romanescu,
Candidatul PNL la Primăria Buzău

 
2 Mai, Ziua Internaţională a Tineretului
2 Mai, Ziua Internaţională a Tineretului


Candidatul Partidului Naţional Liberal la Primăria Buzău, dl Cristi Romanescu, le urează "La Mulţi Ani" tuturor tinerilor, cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului.

Partidul NaÅ£ional Liberal crede în tineri!
Partidul NaÅ£ional Liberal ÅŸi-a făcut o politică de onoare din a promova tinerii la toate nivelurile. PNL a promovat cei mai tineri miniÅŸtri, cei mai tineri secretari de stat, cei mai tineri directori. PNL a promovat cel mai tânăr deputat de Buzău, domnul George Scutaru.

Partidul NaÅ£ional Liberal crede în primenirea ÅŸi împrospătarea clasei politice. Avem nevoie de o viziune nouă, modernă, europeană atât la nivel central, cât ÅŸi la nivel local.

Actuala clasă politică, aflată, de 12 ani, la conducerea oraşului Buzău şi-a atins limitele, a expirat. Este nevoie de o nouă generaţie de administratori, de adevăraţi gospodari, pentru a urni oraşul din mediocritate şi nemişcare.

Tinerii trebuie lăsaÅ£i să se implice în conducerea oraÅŸului pentru că ei reprezintă viitorul. Mai mult, tinerii trebuie susÅ£inuÅ£i pentru a învăţa să practice administraÅ£ie modernă, la nivel european
 
Sărbătorim 1 Mai prin muncă.

Sărbătorim 1 Mai prin muncă.


Astăzi, 1 Mai, de Ziua Internaţională a Muncii, candidatul Partidului Naţional Liberal la Primăria municipiului Buzău, dl Cristian Romanescu1 mai muncitoresc, şi candidatul Partidului Naţional Liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean, dl Ioan Caton Mateeşescu, au participat la o acţiune de reabilitare a unui loc de joacă din cartierul Poşta.

Împreună cu o echipă de tineri liberali ÅŸi candidaÅ£i pentru posturile de consilieri municipali, domnii Romanescu ÅŸi MateeÅŸescu au vopsit leagăne, balansoare ÅŸi o masă de ping-pong. AcÅ£iunea liberalilor a fost apreciată de locuitorii din zonă, care le-au semnalat diverse probleme domnilor MateeÅŸescu ÅŸi Romanescu.

„A trecut vremea în care îngăduinÅ£a buzoienilor putea fi cumpărată cu mici, bere ÅŸi concerte. Buzoienii sunt sătui de astfel de oameni politici. Au nevoie de un primar care să pună umărul la muncă pentru oraÅŸ. Cetăţenii se pot relaxa la iarbă verde ÅŸi la concerte de 1 Mai, dar primarul trebuie să sărbătorească prin muncă, să îÅŸi pună fiecare minut din zi în slujba cetăţenilor, a celor care i-au dat încrederea!”, a spus Cristi Romanescu.

 
Buzoienii afectaţi de explozia din Micro 14 au primit ajutorul de urgenţă

Buzoienii afectaţi de explozia din Micro XIV au primit, astăzi, ajutorul financiar de urgenţă alocat de
Guvernul liberal Tăriceanu.


           Miercuri, 30.04.2008, cei douăzeci de buzoieni afectaÅ£i de explozia produsă la blocul 12A, din cartierul Micro XIV, în data de 9.04.2008, au primit banii alocaÅ£i de Guvernul liberal. Având în vedere eforturile depuse de candidaÅ£ii PNL Buzău la Primăria municipiului reÅŸedinţă de judeÅ£ ÅŸi la Consiliul JudeÅ£ean, Cristi Romanescu ÅŸi Ioan Caton MateeÅŸescu, pentru facilitarea alocării de Guvern a ajutorului financiar atât de necesar buzoienilor afectaÅ£i de explozie, conducerea liberalilor buzoieni mulÅ£umeÅŸte public Guvernului ÅŸi primului-ministru al României, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru rapiditatea cu care s-a acÅ£ionat.

Reamintim că miercuri, 16.04.2008, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei ÅŸi Egalităţii de Åžanse, Guvernul condus de Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a aprobat alocarea a 443 de milioane de lei vechi pentru acordarea de ajutoare de urgenţă pentru cele douăzeci de persoane din municipiul Buzău afectate de explozia produsă la blocul 12A, din cartierul Micro XIV, în data de 9.04.2008. ReacÅ£ia rapidă a Executivului a fost posibilă ÅŸi datorită demersului candidaÅ£ilor liberali Cristi Romanescu ÅŸi Ioan Caton MateeÅŸescu, care, imediat după producerea exploziei din data de 9.04.2008, au solicitat domnilor Cristi Bîgiu ÅŸi George Scutaru, reprezentanÅ£ii PNL Buzău în Ministerul Internelor ÅŸi Reformei Administrative ÅŸi în Parlament să facă toate demersurile necesare pentru acordarea unui ajutor guvernamental familiilor afectate de explozie.

În urma aprobării de către Guvernul Tăriceanu a ajutoarelor de urgenţă pentru cei 20 de buzoieni, banii au ajuns în bugetul DirecÅ£iei JudeÅ£ene de Muncă ÅŸi ProtecÅ£ie Socială, acestei instituÅ£ii revenindu-i sarcina de a înmâna sumele alocate astăzi, 30.04.2008, persoanelor afectate.

PoziÅ£ia publică însuÅŸită de preÅŸedintele liberalilor buzoieni, Cristi Bîgiu, ÅŸi de candidaÅ£ii PNL Buzău la Consiliul JudeÅ£ean ÅŸi la Primăria Municipiului Buzău este că s-a demonstrat încă odată că guvernul liberal a reacÅ£ionat cu mare promtitudine la necesităţile pe care le au buzoienii, aÅŸa cum a făcut-o ori de câte ori a fost cazul în perioada 2005 – 2008.

 
Scandalul asfaltărilor electorale

Scandalul asfaltărilor electorale dintre primarul şi viceprimarul Buzăului, atacat de liberalul Cristi Romanescu

Candidatul PNL la funcÅ£ia de primar al Buzăului, Cristi Romanescu a atacat, marÅ£i, 22 aprilie 2008, modul în care conducerea Primăriei, formată din tandemul Constantin BoÅŸcodeală – Constantin Ionescu gestionează, departe de ideea de corectitudine ÅŸi de transparenţă, problema asfaltărilor din muncipiu.

 După depunerea candidaturilor liberale pentru Primăria ÅŸi pentru Consiliul Local Municipal, Cristi Romanescu a răspuns întrebărilor presei locale referitoare la scandalul declanÅŸat între primarul Constantin BoÅŸcodeală ÅŸi viceprimarul Constantin Ionescu. Candidatul liberal pentru funcÅ£ia de primar al Buzăului a declarat: Viceprimarul Ionescu a ÅŸtiut tot timpul de aceste lucruri. Acum însă, în prag de alegeri, pacea reciproc avantajoasă dintre cei doi s-a terminat. Sunt absolut convins că, pe lângă asfaltările fără licitaÅ£ie de care a ÅŸoptit astăzi Bebe Ionescu, vor ieÅŸi la iveală ÅŸi alte probleme sensibile ale cuplului BoÅŸcodeală-Ionescu. Dar, în fond ÅŸi la urma urmei, vorbim de un tandem care nu a făcut mai nimic pentru acest oraÅŸ. Buzoienii merită mult mai mult decât promisiuni aruncate înainte de alegeri”. „Eu nu voi permite, ca primar al Buzăului, să se întâmple astfel de lucruri, a încheiat Cristi Romanescu.

 
<< Start < Înapoi 1 2 3 4 Înainte > Sfârşit >>

Rezultate 1 - 5 din 18
© 2024 www.romanescuprimar.ro